Nieuws

Blijf op de hoogte van het nieuws  

12
december 2023

Vanuit de sector Milieu

De showcase ‘Duurzaamheid in het lab’ sloot perfect aan bij het webinar ‘Bouwen aan een duurzame cultuur in jouw lab’ dat EUROLAB eind november 2023 organiseerde.
14
februari 2022

Commissie Milieu: maak kennis met de voorzitter en de activiteiten van deze commissie

Jaap-Willem Hutter is voorzitter van de commissie Milieu. Hij stelt zich aan u voor en vertelt over de recente ontwikkelingen op het gebied van milieu-analyses.
Tags: Milieu
7
december 2020

Evaluatie totstandkoming tijdelijk handelingskader PFAS

In juli 2019 publiceerde het ministerie van I&W het tijdelijk handelingskader PFAS. De achtergrond was dat er steeds meer (infrastructurele) projecten waren, waarbij de aanwezigheid van PFAS in de bodem voor stagnatie zorgde. Met de publicatie beoogde I&W een aantal belemmeringen weg te nemen en een positief effect werd dus verwacht. Het tegendeel bleek het geval te zijn.
Tags: Milieu, PFAS
10
maart 2020

NEN: Aan de slag met de nieuwe norm voor de bijdrage van bemonstering aan meetonzekerheid

In de herziene internationale norm, de ISO 17025 ‘Algemene eisen voor de competentie van test- en kalibratielaboratoria’, is een nieuwe eis opgenomen waaraan geaccrediteerde laboratoria vanaf 1 september 2020 moeten voldoen. Het gaat om het beschikbaar hebben van de extra bijdrage aan de meetonzekerheid door de (geaccrediteerde) monsterneming.

Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.