Accreditatie

De commissie Accreditatie heeft tot doel de transparantie en redelijkheid in de accreditatieregels (normen, T-documenten) en het accreditatieproces (auditoren, interpretaties, prijsstelling, internationaal) af te stemmen en te bevorderen. Daarnaast richt de commissie zich op het onderhouden van een open en constructieve relatie met de Raad voor Accreditatie (RvA).

Om dit te kunnen verwezenlijken vergadert de commissie doorgaans twee keer per jaar. De leden bespreken aan het begin van elke vergadering de ervaringen aangaande normen en audits. De punten worden samengevat en daarna voorgelegd ter vergadering aan de vertegenwoordiging van de RvA. De voorzitter van de commissie is eveneens vertegenwoordiger in het Algemeen Bestuur van de vereniging. Fenelab is binnen de RvA vertegenwoordigd in het Adviespanel en in de Gebruikersraad.

Voorzitter commissie Accreditatie: Cock Oosterman

Nieuws

21
juni 2023

Vanuit de Commissie Accreditatie

Op 13 juni is er een online sessie geweest van de Fenelab Commissie Accreditatie. Circa 30 leden waren aanwezig; dat betekende een goede opkomst.
6
december 2022

Word beoordelaar voor de Raad voor Accreditatie

Heb je wel eens nagedacht over het werk als beoordelaar bij de Raad voor Accreditatie? RvA beoordelaars zijn, net als jij, werkzaam in het bedrijfsleven of als zelfstandig ondernemers. 
Tags: RvA
6
oktober 2020

Het intussen beruchte Covid-19 virus speelt ook de transitie naar EN ISO/IEC 17025 : 2017 parten

Waar tot enige tijd geleden 1 september 2020 nog als uiterste datum gold om eventuele afwijkingen tegen de nieuwe versie van EN ISO/IEC 17025 op te lossen, is deze datum intussen gewijzigd naar 1 maart 2021.
Tags: accreditatie

Agenda

Accreditatie in het dagelijks leven

 

 

 

 

Geaccrediteerd? Overal geaccepteerd!

Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.