Agro-food

De sector Agro-food wordt gevormd door de leden van Fenelab die werkzaam zijn in voedingsmiddelen-, diervoeder- en aanverwante sectoren. Dit kunnen bedrijfsinterne, overheids- en commerciële laboratoria zijn.

Binnen de sector Agro-food worden beleidsmatige onderwerpen besproken die alle leden aangaan. Leden kunnen thema’s voor behandeling en discussie inbrengen. Ook worden af en toe gastsprekers uitgenodigd. Belangrijke thema’s tot nu toe zijn kwaliteit van onderzoek, PR, onderwijs en de relatie met overheidsinstanties. De NVWA is een belangrijke gesprekspartner voor deze sector van Fenelab. Daarnaast komen er regelmatig onderwerpen aan de orde die vakinhoudelijk extra aandacht verdienen. Deze worden voorgelegd aan de Technische Commissie Agro-food.

Voorzitter sectorcommissie Agro-food: Pieter Vos

Nieuws

29
februari 2024

Nieuwe voorzitter Commissie Agro-Food

De Commissie Agro-Food heeft per 1 januari 2024 een nieuwe voorzitter.
21
juni 2023

Vanuit de Sector AgroFood

De aanstaande wijzigingen in de meldingsplicht voor overschrijdingen van toxische stoffen in diervoer en levensmiddelen hebben een geweldig grote impact op de bij Fenelab aangesloten laboratoria in deze sectoren. Inmiddels staat dit topic al een aantal jaren op de agenda van de AgroFood sector van Fenelab.
5
december 2022

Sectorcommissie Agro-food: vacature bestuurslid

In het bestuur van de sectorcommissie Agro-food van Fenelab is door het aftreden van Robert van Gorcom een vacature ontstaan. 
5
december 2022

Sectorcommissie Agro-food komt met alternatief voorstel voor meldingsplicht levensmiddelen

De sectorcommissie Agro-food is vrijwel continu in overleg met VWS en de NVWA over de voorgenomen meldingsplicht voor levensmiddelen. Peter Bom geeft een update over de laatste ontwikkelingen.
28
september 2021

Sectorcommissie Agro-food geeft een kijkje in de keuken

De sector Agro-food is druk met de voorbereidingen voor de Inspiratiedag, waarop zij zullen vertellen over twee belangrijke onderwerpen binnen deze commissie. Voorzitter Peter Bom geeft een kijkje in de keuken. 
Tags: Agro-food

Leden in deze sector

Agenda

Vergadering 4 juni 2021

04 jun 2021 10:30 - 12:00 MS Teams

Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.