Nieuws

Blijf op de hoogte van het nieuws van Fenelab. U kunt de nieuwsberichten eenvoudig filteren op sector of commissie of via de tags.

13
september 2023

Nieuw prijsmodel voor deelname NEN-normcommissie

Met ingang van 1 januari 2024 verandert NEN het prijsmodel voor deelname aan een normcommissie. Het doel van deze aanpassing is eenduidigheid en transparantie creƫren en het verbeteren van de samenstelling van de normcommissies.
29
augustus 2023

Asbestbranche vindt invoering wijziging Asbeststelsel per 2024 niet haalbaar en onverantwoord

VERAS, VVTB, VOAM, VAVB en Fenelab hebben in een brief minister Van Gennip van SZW verzocht om de wijziging van het Asbeststelsel niet per 1 januari 2024 in te voeren. In de praktijk is deze datum niet haalbaar en vanuit het oogpunt van veilig en gezond werken is het onverantwoord. De asbestbranche wil in overleg met de minister komen tot een redelijke invoerdatum en een verantwoorde invoering.
25
juli 2023

TC Legionellaregelgeving presenteert Literatuurstudie

De Technische Commissie Legionellaregelgeving van Fenelab heeft Monique Bastmeijer, van WeL Inspectie, bereid gevonden een literatuurstudie te doen naar aanleiding van het KWR Berenschotrapport. De bevindingen uit deze literatuurstudie zijn in dit rapport opgenomen.
12
juli 2023

Fenelab start Technische Commissie Legionellaregelgeving

Fenelab kondigt de oprichting aan van de Technische Commissie (TC) Legionellaregelgeving. De TC-leden willen zich inzetten voor het behouden en waar nodig verbeteren van de regelgeving rondom legionellapreventie en de volksgezondheid als centraal uitgangspunt nemen.
23
juni 2023

Terugblik geslaagde LabDag 2023

30 mei 2023 was Fenelab te gast bij VSL. Tijdens deze bijeenkomst werd de ALV met aansluitend de LabDag gehouden. We kijken terug op een mooie bijeenkomst.

Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.