Nieuws

Blijf op de hoogte van het nieuws  

9
oktober 2023

Nieuwe versie van Fenelab interpretatiedocument NEN2990 vastgesteld

De leden van de TC Asbest binnen Fenelab hebben recent een nieuwe versie van het interpretatiedocument NEN2990 vastgesteld.
5
oktober 2023

VVD Tweede Kamerlid stelt vragen over asbest aan minister van SZW

Het nieuwe asbeststelsel is in zicht. Dit gaat ook een en ander betekenen voor onze asbestlaboratoria en asbestinspectie-instellingen.
27
september 2023

Werkbezoek Tweede Kamerlid aan asbestlaboratorium

De asbestlaboratoria worden binnenkort geconfronteerd met wijzigingen binnen de asbestregelgeving. Dat kan een forse impact hebben waarbij het vermoeden bestaat dat versoepelingen tot minder gezond en veilig werken zal leiden. Fenelab heeft hierover al geregeld waarschuwingen over afgegeven. Zelfs in de eindfase is Fenelab nog stevig in gesprek met het ministerie van SZW en de Tweede Kamer hierover.
29
augustus 2023

Asbestbranche vindt invoering wijziging Asbeststelsel per 2024 niet haalbaar en onverantwoord

VERAS, VVTB, VOAM, VAVB en Fenelab hebben in een brief minister Van Gennip van SZW verzocht om de wijziging van het Asbeststelsel niet per 1 januari 2024 in te voeren. In de praktijk is deze datum niet haalbaar en vanuit het oogpunt van veilig en gezond werken is het onverantwoord. De asbestbranche wil in overleg met de minister komen tot een redelijke invoerdatum en een verantwoorde invoering.
22
februari 2023

Interpretatie document NEN 2990

INTERPRETATIEDOCUMENT VOOR NEN 2990 + C1 (2020) LUCHT – EINDCONTROLE NA ASBESTVERWIJDERING

Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.