Nieuws

Blijf op de hoogte van het nieuws  

7
december 2020

Fenelab en Asbest: Never a dull moment!

'Never a dull moment' is in de asbestsector een gevleugelde uitspraak die al jaren geldt en ook  het komend jaar zeker van toepassing zal blijven. De 16 asbestlaboratoria van Fenelab hebben het er binnen de Technische Commissie Asbest behoorlijk druk mee.
Tags: Asbest
5
juni 2020

Fenelab verbaasd over timing NSOB essay ‘Gevangen door Belangen?’

Recent is een essay verschenen van het NSOB in opdracht geschreven door Aedes. Het gaat er om dat de huidige structuur van het asbeststelsel niet goed is en veranderd zou moeten in een soort van Nationale Asbestautoriteit. Fenelab verbaast dit idee en begrijpt niets van de timing van publicatie.
Tags: Asbest
20
februari 2020

Asbestverwijderingsbranche deelt kennis en praktijk met Tweede Kamer

Tijdens een mooie interactieve bijeenkomst van Tweede Kamerleden met gezamenlijke branchepartijen in de asbestverwijderingsbranche is duidelijk onderscheid gemaakt tussen de asbestfeiten en -fabels. In de bijeenkomst zijn actuele ontwikkelingen in de branche besproken en de gevolgen die deze hebben in de dagelijkse praktijk.
Tags: Asbest
9
december 2019

Nieuwsbrief SZW certificatie en persoonsregistratie in verband met arbeidsomstandigheden

Op 3 december 2019 heeft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een nieuwsbrief verzonden over certificatie en persoonsregistratie in verband met arbeidsomstandigheden.
Tags: arbo, Asbest
29
november 2019

Staatssecretaris Tamara van Ark (SZW): neem geen afscheid van echt veilig werken met asbest!

Het proces tot herziening van het asbeststelsel lijkt zich in de eindfase te bevinden. Momenteel gebeurt er van alles op diverse niveaus. Belangrijk daarbij is de publicatie van het rapport “Aanknopingspunten voor differentiatie in risico’s van werkzaamheden met asbest ten behoeve van beheersregimes”. Fenelab maakt zich zorgen over dit rapport.
Tags: Asbest

Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.