Nieuws

Blijf op de hoogte van het nieuws  

5
juni 2024

Fenelab en branchecollega's publiceren Position Paper Implementatie nieuwe Europese asbestregelgeving

Fenelab legt samen met branchecollega’s een Position Paper over implementatie van nieuwe Europese asbestregelgeving voor aan het ministerie van SZW.
10
april 2024

TC Asbest bezoekt Asbestmuseum in Rotterdam

Op 4 april heeft in het Asbestmuseum (onderdeel van BME opleidingen) te Rotterdam de jaarlijkse workshop plaatsgevonden georganiseerd door de Fenelab Technische Commissie Asbest.
12
februari 2024

Update voorjaar 2024 Technische Commissie Asbest

Het is nooit saai in de wereld van het asbest. En zeker niet in de Technische Commissie Asbest van Fenelab waarbinnen zich de asbestlabs en inspectie-instellingen geregeld verzamelen. Circa 15 actieve leden van Fenelab nemen hierin deel. Hier volgt een vogelvlucht van de ontwikkelingen binnen de asbestbranche waar onze laboratoria een belangrijke schakel vormen.
20
december 2023

Resultaten praktijkproef asbestdaksanering en acties Fenelab inzake amosiet

Op 19 december heeft de minister van SZW en de staatssecretaris van IenW een brief naar de Tweede Kamer gestuurd met de resultaten van de praktijkproef die recent is uitgevoerd bij het gebruik van schuim bij asbestdaksanering. Fenelab heeft daartoe in overleg met TNO en de ministeries een aantal acties afgesproken om deze metingen verder te optimaliseren.
9
oktober 2023

Nieuwe versie van Fenelab interpretatiedocument NEN2990 vastgesteld

De leden van de TC Asbest binnen Fenelab hebben recent een nieuwe versie van het interpretatiedocument NEN2990 vastgesteld.

Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.