Nieuws

Blijf op de hoogte van het nieuws  

8
februari 2021

Wisseling voorzitter Commissie Bouw

Shaun O’Hagan heeft zijn functie als voorzitter van de Commissie Bouw op 6 oktober 2020 overgedragen aan Babet Boom-Schipper. Shaun was lid van de Commissie Bouw, voorheen de ‘Kern Commissie Bouw’, sinds de oprichting van Fenelab in 1998 en sinds 2016 was hij voorzitter.
Tags: Bouw
25
juni 2020

Uit de commissies: Sectorcommissie Bouw

Dit keer is de Sectorcommissie Bouw aan het woord. Shaun O’Hagan is al jarenlang voorzitter van deze Fenelab commissie. Shaun is werkzaam bij Fugro als Manager Testing Europe & Africa.
Tags: Bouw
21
november 2019

Beschouwing Fenelab op onderzoek grondbewerkingsbedrijven inzake PFAS

Recent heeft Fenelab een beschouwing gegeven als reactie op een onderzoek van branchevereniging NVPG (vereniging van grondbewerkers). Het betreft een oriënterend ringonderzoek naar PFAS-verbindingen in grond inzake de analyses die door enkele laboratoria zijn uitgevoerd.
Tags: Bouw, PFAS
28
oktober 2019

Verslag commissie TGO (12 september 2019)

Op 12 september 2019 is de Sectorkamer Techniek en gebouwde omgeving (TGO) bij elkaar geweest. Hierbij treft u het verslag aan van deze bijeenkomst.
Tags: Bouw
1
oktober 2019

Laboratoria begin oktober genoeg capaciteit voor PFAS-analyses

Laboratoria investeerden de afgelopen maanden miljoenen euro’s in nieuwe meetinstrumenten voor de analyse van PFAS-stoffen. Ook de validatie van de testmethode is in volle gang. "Begin oktober is er genoeg capaciteit om aan de sterk toegenomen vraag te voldoen", stelt Jaap-Willem Hutter, voorzitter sector Milieu van Fenelab en technisch-directeur van SYNLAB Analytics & Services in Rotterdam.
Tags: Milieu, Bouw, PFAS

Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.