Parallelsessies Inspiratiedag 2024

Na de hoofdlezing door Ben van der Burg kun je je tijdens de Inspiratiedag laten inspireren door branchegenoten. Hoe zetten zij de mogelijkheden in om hun processen te optimaliseren en resultaten te verbeteren. Hierover kom je meer te weten tijdens de parallelsessies. Bekijk hieronder het overzicht, laat je inspireren en ga in je eigen organisatie aan de slag.


1. Programma Informatiegestuurd Werken

"De RvA zet zich ervoor in om met de juiste informatie transparanter en beter onderbouwd risico gestuurd te beoordelen. Dat stelt ons in staat accreditatiebesluiten te nemen, zodanig dat voor alle stakeholders de waarde van accreditatie relevant is en blijft, en wij tegelijkertijd een betere en nieuwe dienstverlening leveren.” Zo luidt de werkvisie voor het programma Informatie Gestuurd Werken van de RvA. Inmiddels is dit programma goed op koers en kunnen de eerste producten gedeeld worden.

door: Roeland Nieuweboer, voorzitter Raad van Bestuur RvA

2. ChatGPT in het lab

Ontdek de ondersteunende kracht van AI in een labomgeving! Voor iedereen in het lab die er vanaf morgen op een praktische manier gebruik van wil maken. Leer hoe ChatGPT helpt bij ringonderzoeken, compliance, rapportages, opstellen van procedures, apparatuurkeuze, taalgebruik en uitleg. Neem je laptop mee en kom langs!

door: Mark de Jong, Managing Director ProQares B.V.

3. Toekomstvoorspelling met AI: een diepgaande analyse van machine learning- en deep learningtechnieken (voor nitrietontwikkeling met seizoensinvloeden)

Ontdek hoe machine learning en deep learning ons helpen voorspellen hoe nitriet zich in de toekomst zal ontwikkelen, met de focus op de invloed van seizoenen. We onderzoeken welke methodes het beste werken, waarom ze geschikt zijn en welke kwaliteitscriteria essentieel zijn. Daarnaast tonen we de kwaliteitseisen en bewijsvoering die we hebben gebruikt om deze technieken in te zetten, en behandelen we evaluatieprocessen om ervoor te zorgen dat de methoden voldoen aan de vooraf gestelde normen.

door: Alexander van Meekeren, Data Scientist Wetterskip Fryslân

4. Hoe een koe een haas vangt: Qlip’s innovatieve datakoppelingen

Ontdek tijdens deze inspiratiedag hoe Europa’s grootste zuivellaboratorium Qlip, gegevens uit verschillende bronnen combineert om met die data innovatieve producten te introduceren voor hun klanten. Slim gebruik van data leidt tot effectieve signalering van risico’s op meerdere gebieden. Kom en ervaar hoe data de sleutel kan zijn voor het openen van deuren die voorheen gesloten waren.

door Leon Siepman en Johan Tippe, Manager ICT en Productmanager Boerderijmelk en Sales Qlip

5. Inspecteren met drones 

Een presentatie van het werken met drones in de inspectie van asbest op locaties waar het moeilijk bereikbaar is. Hoe werkt dat en wat zijn de voor- en nadelen? 

door: Gerhard Hennekij, ShaMi Inspecties

6. AI en data voor voedselveiligheid 

In deze sessie laat Bas van der Velden zien hoe Wageningen Food Safety Research Artificial Intelligence (AI) inzet in het lab en daarbuiten. In deze interactieve sessie worden de fundamenten van AI uitgelegd in begrijpelijke taal, wordt het belang van goede data gevisualiseerd, en worden enkele tot de verbeelding sprekende use-cases uiteengezet.

door: Bas van der Velden, WFSR

7. Ontdek AI in actie: vind talent met transferable skills 

In de huidige arbeidsmarkt is het cruciaal om verder te kijken dan enkel werkervaring en diploma's. AI-gestuurde matchingtechnologieën kunnen het recruitmentproces verbreden en verbeteren door ook op "transferable skills" te matchen, Dit leidt tot onverwachte, diverse matches tussen kandidaten en vacatures, waardoor zowel werkgevers als werknemers nieuwe mogelijkheden ontdekken. Deze inclusieve aanpak maakt het recruitmentproces dynamischer, efficiënter en effectiever.

door: Lianne Vedder-van Dam, Balans en Max Messmer, 8vance Matching Technologies BV

8. De kracht van AI: het verleggen van de grenzen van onderzoek 

Kunstmatige intelligentie (AI) kan in veel verschillende toepassingen een krachtig hulpmiddel zijn, waaronder de toepassing in onderzoeksgebieden. Hier kan de flexibiliteit van AI gebruikt worden om problemen te overwinnen waarmee traditionele benaderingen worstelen. In deze sessie concentreren we ons op de toepassingen van AI in onderzoek. Naast dat we bespreken hoe AI kan helpen in de metrologie, willen we ook graag bespreken wat metrologie voor AI kan betekenen.

door: Marcel van Dijk, Scientist Data Science & Modelling VSL

Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.