Van analisten in microbiologische laboratoria wordt steeds meer verwacht. De testmethodes worden steeds complexer en de eisen voor de uitvoering strenger. In samenwerking met Merieux NutriSciences heeft Van Hall Larenstein hierom een Praktijkcursus Microbiologie ontwikkeld.
Desondanks zien de meeste laboratoria het nog steeds als productiewerk en is er bij het inwerken vaak weinig ruimte voor de basisprincipes van microbiologisch onderzoek. Daarbij is de doorstroom door het chronische tekort aan personeel
enorm hoog en veel analisten vertrekken snel voor een baan met meer uitdaging en in de meeste gevallen ook een hoger salaris. Daardoor wordt het steeds lastiger om analisten door te laten groeien naar een rol waarvoor je die basisprincipes echt goed dient te beheersen, zoals teamleider, trainer of een senior analist die bijvoorbeeld ook in staat moet zijn om methodes te valideren en te implementeren.
Voor mensen die werken bij een laboratorium waar levensmiddelen onderzocht worden (analisten, vertegenwoordigers, managers, etc.) of daar willen gaan werken is de ‘Praktijkcursus microbiologie’ ontwikkeld door Hogeschool van Hall Larenstein. In deze cursus leer je in 4 dagen waarom en hoe microbiologisch onderzoek uitgevoerd wordt en daarmee ook wat resultaten van onderzoek betekenen voor de kwaliteit en voedselveiligheid van levensmiddelen. De basis voor deze cursus is het boek ‘Microbiologie van Voedingsmiddelen’.
Doelgroep
Voor werkgevers in de laboratoriumbranche: analisten zijn degenen die het doen, zonder het harde werk dat zij leveren heeft jouw organisatie geen bestaansrecht. Als jij je medewerkers de mogelijkheid wil bieden om zich verder te ontwikkelen, geef ze dan de mogelijkheid om deze cursus te volgen. De kans dat je ze kan behouden voor je organisatie wordt daarmee een stuk groter.
Praktische informatie
Locatie: Velp
Kosten: € 2.565,00 vrij van BTW
Cursusduur: 4 dagen
Cursusdata: 7, 14, 21 en 28 maart 2024
Startdatum: 7 maart 2024