Nieuws

Blijf op de hoogte van het nieuws  

12
februari 2024

Update voorjaar 2024 Technische Commissie Asbest

Het is nooit saai in de wereld van het asbest. En zeker niet in de Technische Commissie Asbest van Fenelab waarbinnen zich de asbestlabs en inspectie-instellingen geregeld verzamelen. Circa 15 actieve leden van Fenelab nemen hierin deel. Hier volgt een vogelvlucht van de ontwikkelingen binnen de asbestbranche waar onze laboratoria een belangrijke schakel vormen.
20
december 2023

Resultaten praktijkproef asbestdaksanering en acties Fenelab inzake amosiet

Op 19 december heeft de minister van SZW en de staatssecretaris van IenW een brief naar de Tweede Kamer gestuurd met de resultaten van de praktijkproef die recent is uitgevoerd bij het gebruik van schuim bij asbestdaksanering. Fenelab heeft daartoe in overleg met TNO en de ministeries een aantal acties afgesproken om deze metingen verder te optimaliseren.
9
oktober 2023

Nieuwe versie van Fenelab interpretatiedocument NEN2990 vastgesteld

De leden van de TC Asbest binnen Fenelab hebben recent een nieuwe versie van het interpretatiedocument NEN2990 vastgesteld.
5
oktober 2023

VVD Tweede Kamerlid stelt vragen over asbest aan minister van SZW

Het nieuwe asbeststelsel is in zicht. Dit gaat ook een en ander betekenen voor onze asbestlaboratoria en asbestinspectie-instellingen.
27
september 2023

Werkbezoek Tweede Kamerlid aan asbestlaboratorium

De asbestlaboratoria worden binnenkort geconfronteerd met wijzigingen binnen de asbestregelgeving. Dat kan een forse impact hebben waarbij het vermoeden bestaat dat versoepelingen tot minder gezond en veilig werken zal leiden. Fenelab heeft hierover al geregeld waarschuwingen over afgegeven. Zelfs in de eindfase is Fenelab nog stevig in gesprek met het ministerie van SZW en de Tweede Kamer hierover.

Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.